Livrare gratuită in toată ţara pentru comenzi ce depăşesc 100 €

Codul de Etica

- Nu lăsa gropi neacoperite sau gunoaie pe locul sau pe langă locul unde ai căutat şi încearcă să nu sapi în aşa fel încât să distrugi şi să omori orice vegetaţie!

- Întotdeauna cere permisiunea pentru a căuta în locuri private. Încearcă pe cât posibil ca permisiunea să fie sub formă scrisă! Respecta proprietatile publice si private, toate siturile arheologice si nu face detectii pe aceste situri fara autorizatiile prealabile prevazute de lege. Siturile arheologice sunt afisate la Repertoriul Arheologic National aici: http://ran.cimec.ro/

- Dacă ţi se cere să părăseşti un loc, spune, “Ok, îmi pare rău” şi pleacă! Lasă toate porţile şi alte mijloace de acces aşa cum le-ai găsit! Nu distruge proprietăţi, clădiri sau ce a mai rămas din localităţi fantomă sau structuri părăsite!

- Nu “fura” locul sau zona unde un alt pasionat caută sau îsi doreşte să caute!

- Respectă toate legile statului cât şi cele locale! Informa-te si fiti la curent cu legislatia privind utilizarea detectoarelor de metale sau a altor echipamente de detectie. Orice tip de detector de metale necesita o autorizatie de detectie, chiar si cele de securitate, mai multe informatii despre obtinerea autorizatiei de detinere sunt disponibile in sectiunea: OBTINEREA AUTORIZATIEI.

- Încearcă să eviţi confruntările cu autorităţile cu orice preţ, prezintă cartea de identitate şi autorizaţia! Dă dovadă de grijă, consideraţie şi curtoazie în orice ocazie!

- Raportează poliţiei orice muniţie nefolosită sau obiect letal pe care-l găseşti! Daca descoperi orice munitie neexplodata de tip bombe, grenade, mine, obuze etc., anunta autoritatile locale din zona pentru a apela la specialisti autorizati in dezafectarea acestora.

- Nu arunca ambalaje sau alte deşeuri prin locurile în care te perinzi! Protejează natura!

- Straduieste-te pentru a incuraja tinerii sa aiba o preocupare si interes in pastrarea si conservarea istoriei si a patrimoniului nostru national, prin intermediul calitatii vei fi un ambasador al hobby-ului de detectare de metale!